© PraktijkCH. All rights reserved

Kyotima Shiatsu Home

Wat is Kyotima Shiatsu Massage?

Shiatsu massage is een oosterse drukpuntmassage, die werkt langs de meridianen(energiebanen) in ons lichaam. De meridianen in ons lichaam hebben invloed op ons fysieke en geestelijk welzijn. Meridianen lopen in lijnen door ons lichaam en zijn voor min of meer iedereen hetzelfde. Elke meridiaan is verbonden met het functioneren van onze organen, spieren, botten, huid en zenuwen. Door aandachtig druk uit te oefenen met bijv. de duimen op energiepunten op de meridianen wordt de energie van de betreffende meridiaan gestuurd en activeert het een zelf genezend vermogen.

Kyotima Shiatsu is speciaal ontwikkeld om een volledige behandeling op de grond uit te voeren(op een matraskussen, vutton), maar kan ook volledig gegeven worden op een massage bank. In principe wordt het gehele lichaam behandeld, omdat dit het beste resultaat geeft. De techniek wordt uitgevoerd door de kleding heen met duim- of vingerdruk. Echter deelbehandelingen op de blote huid als aanvulling tijdens een reguliere massage kunnen ook een gunstig effect geven.

Het effect van Kyotima Shiatsu Massage?

Kyotima Shiatsu heeft een groot herstellend effect. Het werkt stress regulerend, vitaliseert en ontspant het lichaam in zijn geheel. Preventief is het een prima behandeling om energie blokkades op te heffen en het zelf genezend vermogen te ondersteunen. Men zal minder vaak ziek zijn en zich over het algemeen energieker voelen.

Indicaties kunnen zijn:

Preventie

Klachten relatie met stress

Rsi/cans

Gewricht en spierklachten

Doorbloedingsstoornissen


Kyotima Shiatsu massage