© PraktijkCH. All rights reserved

Epigenetica Home Epigenetica


Wat is Epigenetica/BrainQ therapie?


Epigenetica is de wetenschap, die de invloed van de verschillende omgevingsfactoren op de werking (expressie) van de genen onderzoekt. Factoren zoals voeding, beweging en stress beïnvloeden de expressie van onze genen. 


Als brainQ therapeute ben ik gespecialiseerd in het herkennen en corrigeren van epigenetische patronen. Deze patronen kunnen ziek makend of soms zelfs erfelijk overdraagbaar zijn en zal ik corrigeren met nutraceuticals en leefstijl advies(klik hier voor behandeling)Het Endorfine systeem …Gezondheid of Pathologie?


Het menselijk lichaam beschikt over 25.000 genen, die de aanmaak van 100.000 eiwitten reguleren. Het lichaam beschikt over een zelf regulerend systeem, dat stress, ziekten, trauma’s en andere vormen van belasting geneest. Dit herstel proces wordt bestuurd door het endorfine systeem. Het POMC-gen bestuurd het endorfine systeem en heeft dus direct invloed op ons zelf herstellende systeem.Het endorfine systeem is helaas erg gevoelig voor over stimulatie. 

De werking van het endorfine systeem neemt af als dit systeem langdurig wordt over gestimuleer(klik hier voor endorfine systeem)Stoffen en gedrag die over stimuleren zijn o.a.:
Als de werking van het endorfine systeem afneemt zal de stress in de psyche en het lichaam toenemen. Vervolgens kunnen de hersenen en het lichaam de stress niet meer neutraliseren en ontstaat een diverse pathologie(afwijkend/ziek)


BrainQ Therapie kan o.a.worden toegepast bij:“Om ons gelukkig en gezond te voelen(of weer) is het van belang om het endorfine systeem gezond te houden of te herstellen”