© PraktijkCH. All rights reserved

Bindweefsel Home

De Behandeling:

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand aan de massage behandeling wordt er gekeken of de oorzaak van de klacht (en) in verband staat met stoornissen van bepaalde kliersystemen, organen,  botten , spieren, gewrichten of vaatsystemen.

Dit wordt altijd bepaald via een  zorgvuldig en uitgebreide anamnese. Hierna volgt een korte inspectie en een tast onderzoek van bindweefsel zones naar verhoogde spanning en verminderde verschuifbaarheid op de rug. Ledematen zullen ook getest worden indien nodig.

Eventueel aanvullende adviezen ten aanzien van leef situaties, houdings- en voedingsadviezen en motivatie in uw eigen herstel zal ik bevorderen. Hierna zal ik samen met u een behandel plan op stellen.


Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er is geen duidelijk antwoord te geven op deze vraag. Ieder mens reageert nu eenmaal anders op een behandeling. In het begin als de weefselspanning hoog is duren de behandelingen langer dan bij latere zittingen. Veel zal er getast worden en er zal langzaam gewerkt worden om reacties  te kunnen beoordelen. Het afnemen van de hoeveelheid en de duur van de behandelingen zal afhankelijk zijn van de reacties van de patiënt.


De behandeling zal bestaan uit:

terug

Tip:Drink altijd voldoende water na een massage om afvalstoffen te helpen afvoeren.